051-317-648 info@zverca.com Pon-Pet: 09:00 - 16:00 Sob: 09:00 - 12:00

SPONZORSTVO | Maja Golob

Ne boste verjeli, ampak naše prvo srečanje z Maja Golob je bilo popolno naključje.

Kdo bi si mislil, da njena novo nabavljena psička nemška ovčarka Bea, ni hotela pojesti pa prav nič drugega kot Chicopee. Po besedah Maje, je poizkusila vse mogoče, ampak Bea je želela jesti samo to kar je jedla že njena mama pri vzrediteljici Bilki Tomažin. Bilka nas je potem obvestila o težavi s hranjenjem psičke Bee pri Maji! Mi se lotimo vsakega “pasjega” problema. In že smo v avtu na poti v Črni vrh pri Idriji k Maji z izborom Chicopee hrane. Bea seveda navdušena, prav tako Maja, saj je punca kar precej shujšala in seveda tudi mi, ker je še en “pasji” problem rešen. Priznamo, Maje Golob do takrat še nismo poznali. Ko pa nam je povedala svojo življenjsko zgodbo, smo izvedeli da:

 • je leta 1995 postala prva vodnica službenega v Sloveniji
 • inštruktor za šolanje službenih psov v Oddelku za šolanje službenih psov v Podutiku.
 • na Madžarskem v okviru UNDCP-ja pridobila diplomo – Drug serching training instructor and supervisor
 • je mednarodna sodnica za ocenjevanje zunanjsoti: Sibirski husky, Aljaški malamut, Samojed,
 • članica Kluba 5 in del njihove vzrejne komisije
 • je priznana vzrediteljica pasme Sibirski Husky.
 • se je v Ameriki izobraževala v centru Canine Speciality Training, L.L.C, Missouri, USA,ter pridobila nekatere licence: – Certificate of training for completing a DOG OBEDIENCE INSTRUCTOR training D.O.I.T.
 • Cerficate for completing an Advanced training course: – Tactical scent instructor, Service dogs instructor, AKC Rally Obedience instructor.
 • v Ameriki se je pridružila organizaciji: International Bloodhound Training Institute – INBTI, ter postala inštruktor v njej.
 • Šola tudi pse za Human Remind Detection – iskanje trupel.
 • je svetovno priznana inštruktorica šolanja psov pomočnikov.
 • Maja Golob je poleg Matjaža Zanuta edina sodnica za mantrailing priznana s strani FCI zveze.

 

Pasji svet je začela spoznavati leta 1980, ko je dobila prvo psičko Bibo pasme Nemški ovčar. Sodelovanje z Majo je steklo odlično. Tudi ostali psi pri Maji so Chicopee sprejeli z navdušenjem, prav tako pa je Maja zadovoljna z rezultati hrane na svojih psih. Potem dobimo konec leta 2014 obvestilo, da lahko pričakujemo obisk iz Kanade. S podjetja Harrison Pet Products Inc. proizvajalca Chicopee, Genesis in Genesis Pure Canada, se je najavila ga. Holly Morrell, izvršna direktorica podjetja. Seveda brskamo po možganih, tuhtamo o organizaciji obiska. Kaj vse bi ji lahko pokazali na kratkem 2-dnevnem obisku? Morda bi ji predstavili katero od specializiranih trgovin, kjer prodajajo Chicopee in Genesis hrano. Drži Slovenija je zelo majhna v primerjavi s Kanado. Lahko bi praktično šli do Prekmurja do morja, pa na Gorenjsko ne smemo pozabiti!! Na koncu, tik pred zdajci pade ideja, kaj pa če ji predstavimo Majo Golob? Kontaktiramo Majo, preverimo urnike! Maja se strinja! In gremo na pot. Ja, seveda se je ga. Holly čudila našim cestam. Avtocesta je čisto sprejemljiva ostale pa niti ne. Rekla je, da imamo zelo ozke ceste z ostrimi ovinki! S svojim avtom, se tu ne bi mogla voziti! 🙂 Navdušena pa je nad našim hribovjem in vso pokrajino. Pravi, da je čudovita! Ker potuje praktično po celem svetu, jo prijatelji kdaj povprašajo, kam bi jih popeljala, če bi šli na potovanje? Ja Slovenijo, kam pa drugam! Ko je Maja še njej povedala svojo življenjsko zgodbo, je tudi ga. Holly ostala brez besed, saj ni mogla verjeti, za kaj vse lahko Maja izšola pse! Kmalu zatem pade odločitev, Maja Golob bo Chicopee promotor v Sloveniji!!! To pomeni, da podjetje ZIP OGRIZEK, Matej Dobovičnik s.p., Slovenija in Harrison Pet Products Inc. Kanada sponzorirata hranjenje Majinih psov. Nekaj je stalnih, Majinih huskijev, potem so tu Bloodhoundi in nekaj, ki jih pride na šolanje. Vsak ima svoj dober namen. Veseli smo, kadar lahko pišemo dobre pasje zgodbe, skupaj z vrhunskimi ljudmi, ki delajo s psi za dober namen!

Deli

Pusti komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Košarica
 • V košarici ni izdelkov.