051-317-648 info@zverca.com Pon-Pet: 09:00 - 16:00 Sob: 09:00 - 12:00

Smo sponzorji doživljenskega hranjenja psa pomočnika TARA

Psička Tara je pes pomočnik za fantka, dvojčka z avtizmom. Izšolala jo je naša Maja Golob.

Tara fantka spremlja praktično povsod, saj je tam, da ju pomiri v primeru napada ter pomaga praktično celi družini. Naše podjetje skupaj s proizvajalcem Harrison Pet Product Inc. Canada, se je zavezalo, da bomo družini pomagalo tako, da doživljenjsko brezplačno hranimo psičko Taro. Maja Golob je za njo izbrala Chicopee Classic Nature Line LOSOS&RIŽ.

 

Povzetek članka novinarke Anje Ščuka Žurnal24:
Mati samohranilka skrbi sama za tri otroke, njena šestletna dvojčka imata hudo obliko avtizma, zato je cela družinica podvržena njuni bolezni. V sklopu projekta Sejem za ljubitelje živali smo začeli z zbiranjem sredstev za prvega psa pomočnika za avtista v Sloveniji.
“Na spletu sem gledala posnetek, kako dobi avtističen otrok v trgovini napad in kako hitro ga je njegov kuža pomočnik umiril. Joj, ne morem si predstavljati, kako bi bilo imeti takšnega kužka. Kako bi bilo iti z otroci ven med ljudi, na sprehod ali celo v trgovino. Zdaj si kaj takega ne morem privoščiti,” nam je pripovedovala Katja, mati treh otrok (pravo ime je znano uredništvu). Katjina sinčka stara šest let bolehata za hudo obliko avtizma, zato je cela družinica podvržena njuni bolezni. Oče jih je zapustil in s sinovoma nima stikov, zato mora Katja sama skrbeti zanju in za njune posebne potrebe. Zaradi njune bolezni je za otroštvo prikrajšan tudi tretji otrok, saj je moral čez noč odrasti in pomagati pri skrbi za bolna bratca.

Več na: https://www.zurnal24.si/vizita-za-zivali/festival/pes-pomocnik-bi-jim-spremenil-zivljenje-249347 – www.zurnal24.si

Deli

Pusti komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Košarica
  • V košarici ni izdelkov.